Atipični komunikacijski razvoj i socioadaptivno funkcioniranje u ranoj dobi - Ivšac, Jasmina (Array, 2010)
Poremećaji komunikacije koji nadilaze probleme s "progovaranjem" ozbiljan su i čest problem s kojim se suočavaju roditelji i šira okolina u kojoj dijete odrasta. Društva u kojima postoje sustavi rane intervencije uz pravodobno prepoznavanje poremećaja iz autističnoga spektra uključuju dijete u rane interventne programe. Kako se u Republici Hrvatskoj još uvijek nedovoljno pozornosti posvećuje ranome razvoju i odstupanjima, nerazumijevanje razvojnih fenomena utječe na gubitak intuicije i nesnalaženje u odgojnim postupcima kod roditelja i odgojitelja