Dubravka Balen-Letunić : životopis - Balen, Jacqueline (Array, 2009)
Dubravka Balen-Letunić proteklih godina obavljala je gotovo sve muzejske poslove: sređivanje zbirke, rekognosciranja, terenska istraživanja, reorganizacije stalnoga postava, te priređivanje izložaba. Stručno-istraživački i znanstveni rad od samog je početka usmjerila na proučavanje kultura brončanog i željeznog doba kontinentalnoga dijela Hrvatske. Dubravka Balen-Letunić pripada generaciji koja je znanje o muzejskoj struci sticala od vrsnih muzealaca s kojima je imala čast raditi, a svoje znanje vrlo rado prenosila na mladu generaciju Pretpovijesnog odjela. Dube, kako ju kolege najčešće oslovljavaju, i dalje je rado viđena u ustanovi u kojoj je provela čitav radni vijek, po želimo joj stoga da palača Vranicani na Zrinskom trgu 19 i nadalje bude mjesto na koje će rado dolaziti