Rezultati zaštitnih istraživanja na lokalitetu Ivandvor : šuma Gaj - Balen, Jacqueline; Bilić, Tomislav, arheolog; Bunčić, Maja; Drnić, Ivan; Solter, Ana (2009)
Rad donosi rezultate istraživanja lokaliteta Ivandvor – šuma Gaj kod Đakova. Na nalazištu je otkriveno naselje pripadnika sopotske kulture koje možemo datirati u razdoblje od 5010. do 4500. god. pr. Kr. Osim sopotskog naselja na nalazi{tu je evidentirano i srednjovjekovno naselje datirano od 8. do 14. st. te su ustanovljeni i sporadični nalazi iz razdoblja antike datirani nalazima novca u 2.– 4. st.
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: str. 50-56
Summary
Keywords: Ivandvor; Zaštitna istraživanja