Rezultati zaštitnih istraživanja na lokalitetu Ivandvor : šuma Gaj - Balen, Jacqueline (Array, 2009)
Rad donosi rezultate istraživanja lokaliteta Ivandvor – šuma Gaj kod Đakova. Na nalazištu je otkriveno naselje pripadnika sopotske kulture koje možemo datirati u razdoblje od 5010. do 4500. god. pr. Kr. Osim sopotskog naselja na nalazi{tu je evidentirano i srednjovjekovno naselje datirano od 8. do 14. st. te su ustanovljeni i sporadični nalazi iz razdoblja antike datirani nalazima novca u 2.– 4. st.