Elemente de noutate in Dicţionarul ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române - Firica, Camelia (Array, 2008)
Zadnjih dvaju desetljeća rumunjski se jezik obogatio novim terminima specifičnim novom razdoblju kroz koje je Rumunjska prolazila, upoznao je niz promjena na pravopisnom, ortoepskom i morfološkom planu, koje je novo izdanje "Ortografskog, ortoepskog i morfološkog rječnika rumunjskog jezika" registrirao i normirao. Promjene koje novi rječnik donosi predstavljaju temu ovog članka, koji se obraća onima koji su zainteresirani za razvoj i promjene koje je rumunjski jezik doživio zadnjih dvaju desetljeća