I mutamenti della poetica librettistica alla corte di Vienna nella seconda metà del Settecento - Radoš-Perković, Katja (2007)
U članku se želi utvrditi na koji je način službena libretistička poetika bečkoga carskoga dvora doživjela duboke promjene uslijed Gluckove i Calzabigijeve reforme isprva, a zatim zahvaljujući prevlasti opere buffe. Predstavljena su četiri libreta za opere izvedene u beču između 1754. i 1792. godine, uglednih talijanskih libretista (Pietra Metastasija, Ranierija de’ Calzabigija, Giambattiste Castija i Giovannija bertatija) koji su obnašali funkciju carskih pjesnika
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: str. 200-201
Keywords: Opera buffa -- Opera seria -- Operna libreta -- Carski pjesnici; Beč; 18. st