"Histories that all of us should know" : Asian American masculinities in interethnic perspective - Šesnić, Jelena (2007)
Etnički studiji, posebice dio koji se bavi tekstovima azijsko-američke tematike, zanima se za pitanja muškosti i građanskoga statusa kao i procesom asimilacije kroz utjecaj dominantnih, bjelačkih, modela muških uloga. U novijim tekstovima azijsko-američkih autora, od kojih se ovdje interpretiraju neki vidovi romana China Boy (1991) kinesko-američkog autora Gusa Leeja te Native Speaker (1995) korejsko-američkog pisca Chang-rae Leeja, taj se model homosocijalnih odnosa (ovdje preuzet od Eve Kosofsky Sedgwick), pomiče od bjelačkog prema međuetničkom i polietničkom modelu, osobito kroz znakovite interakcije s afroameričkim likovima i kulturnim elementima.
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: str. 105-106
Keywords: Lee, Gus -- Lee, Chang-rae; China Boy -- Native Speaker; Američka književnost -- Azijsko-američki autori -- Međuetnički odnosi -- Maskulinost -- Muškost -- Građanski status -- Asimilacija; Sjedinjene Američke Države