Mikrostrukturna i mehanička svojstva uzoraka slitine AlSi7Mg lijevanih u kokilu - Stanić, Davor, inženjer metalurgije; Zovko Brodarac, Zdenka; Unkić, Faruk (2009)
Podeutektička ljevačka AlSi7Mg legura spada u često primjenjivane legure u automobilskoj i zrakoplovnoj industriji. Pri proizvodnji sigurnosno opterećenih odljevaka u posljednje vrijeme se radi poboljšanja mehaničkih svojstava uvodi toplinska obrada precipitacijskim očvršćivanjem. Ispitivanje fraktografije na ispitnim uzorcima nakon vlačnih ispitivanja rezultiralo je procjenom vrste prijeloma. Navedena ispitivanja omogućila su uvid u utjecaj toplinske obrade na mikrostrukturne značajke i mehanička svojstva uzoraka od AlSi7Mg legure
Bibliografija: 7 jed.
Summary
Keywords: Slitina AlSi7Mg -- Mikrostrukturna i mehanička svojstva slitine