Research on expansion of elastic deformation through the structure of a diesel engine using an experimental model analysis and sound intensity method - Petrović, Predrag, fizičar (Array, 2009)
U ovom radu prikazan je dio eksperimentalnih istraživanja procesa generiranja strukturne buke dizel-motora. Sam proces rada motora s unutrašnjim izgaranjem inicira stvaranje energije u svojim sklopovima, koja pobuđuje vlastite modalne oscilacije pojedinih komponenata preko čijih površina se emitira zvuk u okolinu. Istraživanja su, provedena uz vlastiti razvoj softvera, za primjenu metode intenziteta zvuka i eksperimentalne modalne analize, a rezultati su prikazani za glavu, blok i jednodijelno korito dizel-motora