Implementation of thermography for determination of air jet geometry in HVAC systems - Švaić, Srećko; Boras, Ivanka; Ferdelji, Nenad (2009)
Ispravno projektiran sustav za distribuciju zraka u prostoriji osigurava stanje ugode osobama koji u njoj borave. Da bi se potvrdili parametri koji karakteriziraju tu distribuciju, potrebno je izvršiti određena mjerenja poput geometrije mlaza, temperature, brzine i vlažnosti zraka koji se ubacuje u prostor. IC termografija se može uspješno primijeniti ne samo za brzo određivanje mlaza kod novih i postojećih sustava već i kod konstruiranja usisnih i odsisnih elemenata. Radom su prikazane mogućnosti određivanja geometrije mlaza kao što su domet i širina upotrebom IC termografije
Bibliografija: 4 jed.
Keywords: Sustavi za grijanje, hlađenje i ventilaciju -- IC termografija -- Geometrija mlaza