Devedeset godina Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu - Andrassy, Mladen (Array, 2009)
U članku je ukratko prikazana povijest Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu od osnutka Kraljevske visoke tehničke škole 1919. godine. Prikazana su razvojna razdoblja, današnja organizacijska struktura i nastavni program te osvrt na ulogu Fakulteta u osnutku i razvoju sličnih ustanova u Hrvatskoj