Morfološka različitost fenotipova masline (Olea Europaea L.) sorte Lastovka sjeverozapadnog dijela otoka Korčule - Benčić, Đani (Array, 2009)
U radu su izneseni rezultati istraživanja morfoloških karakteristika ploda, koštice i lista četiri gospodarski interesantna fenotipa masline (Olea Europaea L.) sorte Lastovka s područja sjeverozapadnog djela otoka Korčule gdje se nalazi najveća koncentracija starih stabala ove sorte. Izneseni rezultati potvrđuju postojanje morfoloških različitosti između istraživanih fenotipova. Fenotip 1 ima najuži list kao i najvišu vrijednost odnosa duljine i širine lista. Fenotip 2 ima najniže vrijednosti mase ploda, dužine i širine ploda, dužine i širine koštice te odnosa duljine i širine ploda, koštice i lista. Fenotip 3 ima najvišu vrijednost mase, dužine i širine koštice. Fenotip 4 ima najnižu vrijednost mase koštice