Procjena agronomskih i morfoloških svojstava sorata predivog lana bez prihrane i s prihranom dušikom - Butorac, Jasminka (Array, 2009)
Cilj je ovih istraživanja bio procijeniti agronomska i morfološka svojstva pet inozemnih sorata predivog lana (Viking, Venica, Agatha, Electra i Ilona) bez i sa prihranom dušikom (0 i 27 kg/ha). Pokusi su provedeni tijekom dvije godine (2004.-2005.) na dvije lokacije (Zagreb i Posavski Bregi) prema metodi slučajnog bloknog rasporeda u četiri ponavljanja. Prema dobivenim istraživanjima agronomskih i morfoloških svojstava predivog lana na dvije lokacije utvrđeno je da postoje signifikantne razlike između istraživanih sorata i između neprihranjivanog i prihranjivanog lana