Flora Babine gore u Kordunu (središnja Hrvatska) - Stančić, Zvjezdana (Array, 2009)
Tijekom botaničkih istraživanja 2008. i 2009. godine na jednom dijelu Babine gore u Kordunu ustanovljena je 191 svojta vaskularne flore. Najzastupljenija vrsta je bukva (Fagus sylvatica L.). Zabilježene svojte pripadaju u 55 biljnih porodica, od kojih su s najvećim brojem svojti zabilježene: Asteraceae, Poaceae, Rosaceae. Među florom nije utvrđena niti jedna ugrožena vrsta. Međutim, zabilježeno je osam vrsta neofita (Ambrosia artemisiifolia L., Epilobium ciliatum Rafin., Erigeron annuus (L.) Pers., Juncus tenuis Willd., Oxalis stricta L., Phytolacca americana L., Robinia pseudoacacia L., Solidago gigantea Aiton), čiji broj i pokrovnost su vrlo često povezani sa stupnjem antropogenog djelovanja na biljni pokrov