Alopecija areata - klinička slika, patofiziološka obilježja i liječenje - Brajac, Ines; Kaštelan, Marija; Periša, Darinka; Prpić Massari, Larisa; Simonić, Edita; Stojnić-Soša, Lilijana (2009)
Alopecija areata neožiljni je upalni gubitak dlake na vlasištu i/ili tijelu, nepoznate etiopatogeneze. Najčešće zahvaćeno mjesto je vlasište. Histopatologija se očituje povećanim brojem katagenih i telogenih folikula te nazočnošću upalnog limfocitnog infiltrata u peribulbarnoj regiji. U liječenju alopecije areate najčešće se primjenjuju kortikosteroidi. U radu je opisana klinička i patohistološka slika uz suvremene metode liječenja alopecije areate
Bibliografija: 25 jed.
Abstract
Keywords: Alopecia areata -- Histopatologija