Unaprijed ispunjene prijave poreza na dohodak : smanjenje troškova za obveznike poreza na dohodak u Sloveniji - Klun, Maja (Array, 2009)
Pojednostavnjenje procedura i poboljšanja zakonodavstva vode smanjenju troškova ispunjavanja poreznih obveza. Uvođenje unaprijed ispunjenih prijava poreza na dohodak jasan je primjer pojednostavnjenja procedure ispunjenja porezne obveze. Važno je naglasiti da je prije uvođenja unaprijed ispunjenih prijava poreza na dohodak u Sloveniji bilo izmijenjeno i porezno zakonodavstvo. Ovaj rad prikazuje kakvi su rezultati istraživanja o troškovima ispunjavanja porezne obveze za obveznike poreza na dohodak prije i nakon pojednostavnjenja porezne procedure u Sloveniji, iako je činjenica da porezno zakonodavstvo nije pojednostavnjeno. Rezultati pokazuju kako unaprijed ispunjene prijave poreza na dohodak smanjuju troškove ispunjavanja porezne obveze za obveznike poreza na dohodak za oko 73%. Ipak, to je samo približna procjena jer se temelji na nekoliko pretpostavki