Projekti i realizacije arhitekta Jurja Denzlera na zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu - Jakšić, Nataša, arhitektica; Marić, Tamara, inženjerka građevinarstva (2009)
Arhitekt Denzler izradio je tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća niz projekata za zgradu Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. U njima je uvijek vodio suptilan dijalog s postojećim elementima građevine, poštujući njezinu tradiciju, ali kreativno i kritički ih dorađujući. Posebno se ističu oblikovanje prozorskih otvora u prizemlju zgrade, unutrašnje uređenje aule i vestibula te obnova vanjskog stubišta s uređenjem vanjskog predvrta
Bibliografske bilješke uz teskt ; bibliografija i izvori: 46 jed.
Summary
Keywords: Juraj Denzler; Rektorat Sveučilišta u Zagrebu; Arhitektura -- Zgrade sveučilišta -- Vanjsko stubište -- Vestibul -- Aula; 1960.-1980.; Hrvatska