Djelovanje arhitekta Franje Kleina u Varaždinsko-đurđevačkoj pukovniji : (1851.-1859.) - Damjanović, Dragan, povjesničar umjetnosti (2009)
Članak govori o radu arhitekta Franje Kleina u Građevnom odjelu Varaždinsko-đurđevačke pukovnije u Bjelovaru 1851.-1859. Na osnovi oblikovne analize pokušava se istražiti koje je građevine u tome razdoblju projektirao. Pripisane su mu kuća prvog majora, kuća pobočnika i pukovnijski zatvor. Jedini izvorima potvrđen njegov projekt iz razdoblja rada u Bjelovaru jest župna crkva u Molvama, jedan od najvažnijih primjera Rundbogenstila u hrvatskoj sakralnoj arhitekturi romantizma
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija i izvori: 43 jed.
Summary
Keywords: Franjo Klein; Sakralna arhitektura 19. st. -- Rundbogenstil -- Romantizam; Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama; Hrvatska