Zinc binding by lactic acid bacteria - Mrvčić, Jasna (Array, 2009)
U ovom je radu ispitana sposobnost bakterija mliječne kiseline da vežu znatnu količinu iona cinka iz vodene otopine, što je značajka samo nekih vrsta bakterija.