Primjena tehnologije brze izrade u rekonstrukciji koštanih defekata orofacijalne regije - Maričić, Sven; Kovačević Pavičić, Daniela; Perinić, Mladen (2009)
Današnji trendovi u biotehnološkoj proizvodnji sve više se baziraju na multidisciplinarnom pristupu. Zahvaljujući snažnom razvoju računala omogućeno je planiranje i projektiranje biomedicinskih implantata kroz 3D prikaz modela koštanih defekata orofacijalne regije. U tom smislu posebno je važna njihova detaljna analiza i kasnija proizvodnja na nekom od 3D printera nove generacije koja omogućuje izradu stvarnog modela lubanje. Pri tome za izradu biomedicinskih implantata na raspolaganju stoji čitav niz biokompatibilnih materijala od polimetil-metakrilata do titanskih slitina
Bibliografija: 22 jed
Abstract
Keywords: Koštani defekti -- Tehnologija brze izrade -- Orofacijalno područje