Predosnovni matični nasad agruma - Rošin, Jakša (Array, 2009)
Uzgoj agruma u Hrvatskoj je zbog klimatskih uvjeta moguć samo u priobalnom području od Trogira do Konavala te na otocima. Produktivnost nasada agruma zaostaje za produktivnošću u agrumarski razvijenijim zemljama. Uz primjenu suvremenih tehnoloških zahvata, proizvodnja i sadnja zdravog sadnog materijala (virus free ili virus tested) osnovni su preduvjeti za povećanje njihove produktivnosti