Stvarna prava na željezničkoj infrastrukturi : pogled nakon reforme željezničkog sustava - Radionov, Nikoleta (Array, 2009)
U radu se cjelovito obrađuje tema stvarnih prava na željezničkoj infrastrukturi prije i nakon donošenja Zakona o željeznici 2003. godine. U prvom dijelu rada daje se prikaz pravno-ekonomskog konteksta u kojem je došlo do reforme željezničkog sustava i odvajanja svojstva upravitelja infrastrukture od operatera, kao i geneza pravnih izvora kojima je ova materija uređena od osamostaljenja RH do danas. U drugom dijelu rada detaljno se razrađuje pitanje stvarnopravnog uređenja željezničke infrastrukture kao javnog dobra u općoj uporabi u vlasništvu RH. Poseban značaj daje se pitanju određivanja imovine koja spada u željezničku infrastrukturu, kao i pitanjima stjecanja, upravljanja, raspolaganja i zaštite željezničke infrastrukture. U trećem dijelu razmatra se odnos stvarnih prava na željezničkoj infrastrukturi sa drugim stvarnim pravima na istom objektu