Regesti isprava 16. stoljeća iz arhiva Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti : treći dio: isprave iz razdoblja 1538.-1545 - Mayer, Anton, klasični filolog (Array, 2009)
Rad na objavljivanju regesta isprava koje se čuvaju u Arhivu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti započela je grupa djelatnika i vanjskih suradnika tadašnjeg Historijskog instituta Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti (danas: Odsjek za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU). Do sada su u nastavcima u Zborniku (sv. 2-5) objavljene regeste isprava iz zbirke Diplomata do 1526. godine. Budući da su regesta kasnijih isprava, koja su tada sastavljena, ostala isključivo u rukopisu, a u želji da se omogući njihovo korištenje ponovno se započelo s njihovim objavljivanjem. U svescima 25. i 26. Zbornika objavljene su regeste isprava od 1527. do 1537. U ovom, trećem nastavku, obavljene su regeste isprava od 1538. do 1545. godine