Ervenica - dio naselja Vučedolske kulture = Ervenica – part of a Vučedol culture settlement - Miloglav, Ina (Array, 2007)
Pri zaštitnome istraživanju provedenome 2003. u Ulici M. Gupca 8 na Ervenici u Vinkovcima otkriveni su ostaci vučedolskoga horizonta i tragovi naseljavanja tijekom kasnoklasičnoga B-2 stupnja vučedolske kulture. Velika količina keramičkoga materijala, ostaci zapečene podnice i rezultati ranijih istraživanja upućuju na zaključak da je ovaj položaj bio dio većega naselja kojega se središte nalazilo na tellu ‘Tržnica’. Za istraživanja koja su dosad provedena na području Ervenice zabilježeni su ostaci četiriju kućnih osnova i pet otpadnih jama. Povezanost sa susjednim tellom ‘Tržnica’ očita je zbog sličnosti keramičkoga materijala i prije svega zbog smještaja na dvama prirodno povišenim položajima koje dijeli samo utok potoka Ervenice u Bosut