Prospective surveillance of Croatian pregnant women on lamotrigine monotherapy : aspects of pre-pregnancy counseling and drug monitoring - Miškov, Snježana; Gjergja Juraški, Romana; Cvitanović-Šojat, Ljerka; Ivičević-Bakulić, Tomislav; Fučić, Aleksandra; Bošnjak-Pašić, Marija; Mikula, Ivan, liječnik; Demarin, Vida (2009)
U ovoj studiji smo prospektivno pratili ishod trudnoće u 23 trudnice s epilepsijom koje su uzimale lamotrigin kao monoterapiju. Trudnoća je kod bolesnica rezultirala intrauterinom smrću djeteta u jednom slučaju. spontanim abortusom u jednom slučaju, te prijevremenim porodom u dva slučaja. Kod novorođenčadi nisu zabilježene kongenitalne malformacije.
Bibliografija: 32 jed.
Keywords: Epilepsija -- Lamotrigin -- Trudnoća