Beta stiffness : setting age standards - Jurašić, Miljenka-Jelena (Array, 2009)
Beta indeks krutosti (engl. beta stiffness index) je jedna od klinički najčešće upotrebljavanih mjera za opisivanje mehaničkih svojstava arterija i pojave pretkliničke ateroskleroze. Glavni utjecaj na njegovu vrijednost imaju životna dob i vrijednost krvnoga tlaka. Cilj ovoga rada bio je utvrditi dobne standarde beta indeksa krutosti na zajedničkoj karotidnoj arteriji u našoj populaciji prema formuli koju je modificirao Kawasaki