The contralateral carotid disease in patients with internal carotid artery occlusion - Lovrenčić-Huzjan, Arijana (Array, 2009)
Godišnja incidencija okluzije unutarnje karotidne arterije (ACI) u općoj populaciji je 6/100.000 stanovnika. Godišnja razina moždanih udara i smrti vezanih uz okluziju ACI varira. U bolesnika u kojih je učinjena karotidna endarterektomija postoji povećani rizik progresije kontralateralne karotidne stenoze. Cilj ove studije bio je prikazati stanje kontralateralne karotidne bolesti u bolesnika s karotidnom okluzijom