Znanje trenera o hidraciji - Zirdum, Marin (Array, 2009)
Tijekom tjelesne aktivnosti, fizičkog rada ili uslijed izloženosti povišenoj temperaturi, može se razviti izvjestan stupanj dehidracije, te dolazi do promjene omjera intracelularne i ekstracelularne tekućine. Cilj ovoga rada bio je utvrditi znanje sportskih trenera o hidraciji. Istraživanje je provedeno na uzorku od 170 sportskih trenera različitih sportova.