Rizično ponašanje intravenskih korisnika droge i rizik zaražavanja HIV-om - Kosanović, Mirjana Lana; Kolarić, Branko, liječnik (2009)
Intravenski korisnici droga (IKD) čine 10% populacije osoba zaraženih virusom humane imunodeficijencije (HIV) registriranih u Hrvatskoj. Visoka prevalencija infekcija virusima hepatitisa B (HBV) i hepatitisa C (HCV) upućuje na postojanje rizičnih spolnih ponašanja kao i ponašanja pri uzimanju droge. Cilj istraživanja bio je dobiti uvid u obrasce i načine rizičnog ponašanja IKD u Hrvatskoj i posljedični rizik zaražavanja HIV-om
Bibliografija: 17 jed
Summary
Keywords: Intravenski ovisnici -- Rizično ponašanje -- HIV -- Hepatitis -- Prevencija