Zaduživanje i financiranje lokalnog razvoja - Marković, Branimir, ekonomist; Dunković, Božica (2009)
U radu se razmatra pojam i značenje ekonomskog razvoja na regionalnoj razini, a zatim s time u svezi konzistentnost javnog sektora u financiranju lokalnog razvoja. Predmet istraživanja su ustaljeni nasuprot suvremenim oblicima vanjskog zaduživanja regionalnih jedinica na primjeru Osječko-baranjske županije. Pokušava se istražiti kakva struktura javnog duga može osigurati nesmetan i očekivano brz gospodarski i regionalni razvoj uzimajući u obzir dosadašnje modele financiranja. Potencijal zaduživanja je prilično izdašan i prema tome neiskorišten, međutim samo je mali broj onih koje koriste te izvore. Doprinos govori zašto javni sektor u Hrvatskoj treba početi uvoditi primjerene oblike fnanciranja javnih investicija koji će se temeljiti na dugoročnoj suradnji i uključivanju gospodarskih subjekata u proračunske tijekove lokalnih jedinica
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 16 jed
Summary
Keywords: Lokalni razvoj -- Financiranje