Portfolio analysis – a useful management tool - Žic, Samir (Array, 2009)
Središnji dio pregleda ovog članka su strateške metode predstavljene s dvije najznačajnije matrice: ADL i DPM. Velike kompanije su obično sastavljene od strateških poslovnih jedinica s različitim proizvodnim i marketinškim programom. Cilj ovog članka je naglašavanje poželjne sinergije analize portfelja na tržišni rast tvrtke, suparničke odnose i buduće poslovno planiranje