Gurui kvalitete - Šiško Kuliš, Marija (Array, 2009)
Od početka industrijske proizvodnje do danas, kvaliteta se razvijala od jednostavnog kontroliranja, preko osiguranja i upravljanja kvalitetom do razine perfekcije. Važnu ulogu u razvoju misli o kvaliteti, kao i njenu implementaciju u gospodarstvu imali su gurui kvalitete. Cilj ovog rada je dati pregled najvažnijih doprinosa, s osnovnim biografskim podacima, devetorice najznačajnijih gurua kvalitete: Edwards Deming, Joseph Juran, Philip Crosby, Kaoru Ishikawa, Genichi Taguchi, Armand Feigenbaum, Shigeo Shingo, Tom Peters i Claus Moller