Optimization of LAN/MAN network model based on experimental measurements - Žagar, Drago, inženjer elektrotehnike; Tomić, Dražen, inženjer elektrotehnike; Martinović, Goran (2009)
Dizajn MAN-a uključuje elemente LAN i WAN mreža. Model dizajna MAN-a predstavljen ovim radom opisuje metodološki pristup modeliranju MAN-a i potrebu za optimizacijom pojedinačnog linka kao i sustava poveznica u slučaju dijeljenja zajedničkog komunikacijskog medija. Metode optimizacije MAN-a predstavljene su na primjeru eksperimentalne MAN mreže izgrađene IEEE 802.11g tehnologijom u načinu rada točka-više točaka u kojemu bežične poveznice dijele zajednički komunikacijski medij. Rezultati mjerenja potvrđuju utjecaj dijeljenja zajedničkog komunikacijskog medija, veličine i broja paketa te hijerarhijskog modela mreže na propusnost MAN-a
Bibliografija: 10 jed
Sažetak
Keywords: LAN/MAN mreža -- Optimizacija -- Propusnost linka