Konstruiranje kalupa za injekcijsko prešanje otpreska s unutrašnjim navojem - Godec, Damir; Šercer, Mladen; Osrečki, Goran (2009)
Suvremena proizvodnja polimernih tvorevina injekcijskim prešanjem zahtijeva što viši stupanj automatizacije, od pripreme materijala za preradu, do pakiranja i otpreme. Kalup za injekcijsko prešanje predstavlja središnji dio sustava za injekcijsko prešanje, te je i on obuhvaćen tim zahtjevima. To se prije svega odnosi na automatsko odvajanje uljevnog sustava od otpresaka te automatsko vađenje otpresaka iz kalupne šupljine bez potrebe za dodatnim zahvatima. U radu je sažeto opisan tijek konstruiranja kalupa za injekcijsko prešanje plastomernog otpreska s unutrašnjim navojem
Bibliografija: 9 jed
Summary
Keywords: Injekcijsko prešanje -- Otpresak s navojem -- Konstruiranje kalupa