Industrial tourism in Istria - Gržinić, Jasmina (Array, 2009)
Rad nastoji pomoći oblikovati i provesti posjet tvornici kako bi se osigurao dodatni izvor prihoda za grad Labin. Mnogo je prednosti provođenja izleta tvornicama povrh generiranja ekstra profita za proizvođača; izleti bi trebali biti osmišljeni tako da stvaraju kreiraju pogodnosti. Ovakav proces zahtijeva pažljivo planiranje. Posebna pažnja mora se posvetiti sigurnosti posjetitelja i ugostiteljskim aktivnostima koje će im se pružiti. Današnji turist želi iskusiti uzbuđenje gledajući ljude i strojeve važne u njihovim životima, kojim činom ne samo da se promatra proizvodni process, već se stvara jedinstveno iskustvo koje mijenja percepciju posjetitelja o projektu. Tvrtke koje nude industrijske izlete u svojoj ponudi jako se trude da to vrijeme bude kvalitetno provedeno. Muzeji su mjesta gdje se ljudi ispune energijom na jedan sasvim nov način, posebice kada su uključeni u posjet Centru za istraživanje.