Važnost biokemijskih nalaza u potpornoj terapiji - Linarić, Irena (Array, 2009)
U laboratorijskoj su medicini smislena, točna i precizna rutinska mjerenja bitna za dijagnozu, procjenu rizika, liječenje i praćenje bolesnika. Značajan napredak analitičkih tehnika, laboratorijskih uređaja, informacijskih tehnologija, automatizacije i organizacije omogućio je postizanje visokog stupnja analitičke kakvoće. Laboratorijski nalazi su bitni, gledajući laboratorijsku dijagnostiku kao medicinsku disciplinu i kao potporu odjelnim liječnicima pri donošenju odluka