Primarni plućni apsces u dojenčeta - Raos, Miljenko (Array, 2009)
Plućni apsces rijetko se javlja u dojenčadi. Primarni plućni apsces javlja se kod prethodno zdrave djece, a sekundarni kod djece s pratećom kroničnom bolešću. U radu je prikazano osam i pol mjesečno žensko dojenče s primarnim plućnim apscesom, koje je izliječeno nakon dva tjedna intravenskog liječenja antibioticima. Manja ostatna apscesna šupljina potpuno je zacijeljela mjesec dana nakon završetka liječenja. Uzročna bakterija nije izolirana