Parenchymal post-irradiation angiosarcoma : a case report - Soldić, Željko (Array, 2009)
Sekundarni angiosarkom je agresivni tumor koji se može razviti kod bolesnica s rakom dojke liječenih terapijom očuvanja i radioterapijom. Simptomi mogu dovesti u zabunu, dok su mamografija i citološka punkcija redovito negativne u ranom stadiju bolesti. Za ranu dijagnozu vrlo je važna visoka klinička sumnja na ovu bolest. Prikazuje se slučaj angiosarkoma koji je zahvatio parenhim dojke u bolesnice liječene kvadrantektomijom i radioterapijom zbog raka dojke T1cN1Mx