A view of the future : sociology as a multiparadigmic, relaxive and public science = Pogled u budućnost : sociologija kao multiparadigmatska, refleksivna i javna znanost - Tomić-Koludrović, Inga (Array, 2009)
Tekst predstavlja predsjednički govor na kongresu Hrvatskoga sociološkog društva, održanom 2009. godine. Konstatira se da su sociologija kao disciplina i njezini istraživački rezultati nedovoljno vidljivi u tranzicijskom hrvatskom društvu. Da bi ispunila svoju javnu ulogu, hrvatska bi sociologija trebala nastaviti aktualna nastojanja prema metodološkom uraznoličenju i usvajanju multiparadigmatskih teorijskih pristupa. Također bi, kao disciplina, trebala poraditi na svojoj samorefleksivnosti i nastojati postići što viši stupanj akademske izvrsnosti