New records of vascular plants for the island of Mljet (southern Dalmatia, Croatia) - Boršić, Igor; Jasprica, Nenad; Dolina, Katija (2009)
Flora južnodalmatinskog otoka Mljeta relativno je dobro istražena, sa zabilježenom 751 vaskularnom biljnom svojtom do ovog istraživanja. Tijekom florističkih istraživanja na otoku u lipnju, kolovozu i listopadu 2008. godine utvrđeno je 77 novih biljnih svojti. Dakle, ukupna flora otoka Mljeta sada broji 828 svojti vaskularnih biljaka. Od novozabilježenih svojti 10 je kultivirano dok se šest vrsta smatra invazivnima. Tri svojte su strogo zaštićene, a 12 je zaštićeno zakonom. Tri svojte su gotovo ugrožene (NT), dvije se smatraju najmanje zabrinjavajućim (LC), dok su dvije nedostatno poznate (DD)
Bibliografija: str. 304-307
Sažetak
Keywords: Vaskularna biljna svojta -- Kultivirane biljke -- Invazivne biljke -- Ugrožene biljke; Mljet