Finitis duodecim lustris : integrating challenges - Lozica, Ivan, etnolog (2009)
Šezdeset godina postojanja Instituta ne može se opisati kao puka ustrajnost ustanove – to je povijest promjena, kontinuitet smjena paradigmi. Rad iznova razmatra te mijene pa u naslov priopćenja namjerno unosi zbrku, zamjenjuje pojmove. Izazovi integracije uglavnom prizivaju naše sadašnje stanje, a pregled podrazumijeva dijakronijski pristup. Čini se primjerenijim opisati prošlih šest desetljeća kao neprekidan i složen proces integracije, uključivanja različitih teorijskih, političkih, etičkih i drugih izazova u našoj maloj znanstvenoj zajednici. Pokušava pratiti tu krhku, skrivenu poveznicu koja desetljećima gradi današnji identitet Instituta i čini ga prepoznatljivim u domaćem i europskom kontekstu
Bibliografske bilješke uz tekst
Sažetak
Keywords: Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb