Moralni relativizam i medijska socijalizacija u razvoju interkulturalne komunikacije - Miliša, Zlatko; Müller, Mirela (2009)
Kulturni izričaji suvremenih društava ubrzano se mijenjaju, posebno pod naletom medijskog oblikovanja svijeta. Obilje novina s tih područja sve više utječe na medijsku socijalizaciju mladog naraštaja. Razvoj suvremene tehnologije nije jamstvo ni antipod razvoju interkulturalne komunikacije i stvaranju kulturnog identiteta. Rad se bavi sadržajnom analizom moralnog relativizma i medijske socijalizacije. Autori polaze od dviju teorija: funkcionalne/odgojno-obrazovne i disfunkcionale/manipulativne uloge. Sistematiziraju pet temeljnih polja medijske socijalizacije. Autori zaključuju da su nužne veze između moralnog relativizma, medijske socijalizacije i kulturnog identiteta za razvoj interkulturalne komunikacije i interkulturalnog dijaloga
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 22 jed
Summary
Keywords: Medijska socijalizacija -- Interkulturalna komunikacija -- Moralni relativizam -- Kulturni identitet