Jezične značajke mjesnoga govora Janjine - Tomelić Ćurlin, Marijana (2009)
U radu se opisuju jezične značajke govora sela Janjine koje se nalazi u središnjem dijelu poluotoka Pelješca. Daje se sažeti pregled jezičnih značajki govora koji dosad u literaturi nije precizno opisan ni fonološki ni morfološki, a ni na drugim jezičnim razinama. Opisuju se značajke koje su tipične za štokavsko narječje. Za jezičnu analizu poslužio je ogled mjesnoga govora Janjine snimljen na kazetofonsku vrpcu u srpnju 2006
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 14 jed
Summary
Keywords: Mjesni govor Janjine -- Štokavsko narječje