Evaluation of Benford's low application in stock prices and stock turnover - Krakar, Zdravko (Array, 2009)
O primjeni Benfordovog zakona u području financijskih analiza u literaturi postoji malo izvora. U ovom radu se istražuje mogućnost primjene ovog zakona u analizi kretanja cijena i prometa dionica na burzi, i to na primjeru Zagrebačke burze. Temeljem online raspoloživih podataka, oblikovani su skupovi ulaznih nizova na koje je primijenjen Benfordov zakon. Dobiveni rezultati ukazuju da je ovaj zakon djelomično primjenljiv i za takvu problematiku. Potpuno je primjenljiv za analize i procjene ukupnog dnevnog promete dionica, ali nije primjenljiv za analize i procjene zadnjih dnevnih cijena dionica. Vjerojatno na ove cijene na tržištu značajno utječu psihološki čimbenici, pa stoga ova pojava ne slijedi Benfordovu distribuciju.