Communicating sovereignity : the right for communicating as the newly obtained human right - Jeftić-Šarčević, Nevenka (2009)
Informacijske tehnologije, slobodan protok informacija i pravo na komunikaciju su temelji iz kojih izvire suverenitet komunikacije i na kojem počiva. Nastao je u 20. stoljeću, a u 21. stoljeću doživjeo je svoju globalnu aktualizaciju i kompletnost. Civilizacijska otvorenost i sposobnost prihvaćanja su ključni faktori za prosperitet komunikacijskog suvereniteta.
Bibliografske bilješke na kraju teksta ; bibliografija: 24 jed
Sažetak
Keywords: Pravo na komunikaciju -- Komunikacijski suverenitet -- Internet