Die aktuelle Deuche Jugendsprache in ausgewaehlten beispielen - Brajković, Davorin (Array, 2009)
Govor mladih nije pojava samo sadašnjosti. Izraz je protesta protiv uobičajenosti, ali i isticanje želje za samosvojnim načinom života. Kao takav je postojao oduvijek a uvijek će ga i biti. Međutim, vremenski okvir njegove uporabe sve je kraći. Ako brižljivije promotrimo, može se krenuti od desetljetnih vremenskih razmaka. Kako je već poznato iz istraživanja govora mladih ide se prije svega za tim da starije generacije ne razumiju njihov izričaj. Izričito se u ovom članku promatra jezični utjecaj migracijskih grupa mladih ili miješanje različitih žargona i materinjeg jezika kod druge generacije migranata.