Occurrence of the satyrine butterfly Lasiommata petropolitana (Fabricius, 1787) confirmed in Croatia - Mihoci, Iva; Šašić Kljajo, Martina (2009)
Sjeverni pjegavac Lasiommata petropolitana (Fabricius, 1787), leptir iz porodice šarenaca, potporodice okaša, pronađen je u bukovoj šumi pored planinskog puta s Platka na Snježnik u lipnju 2003. godine. U radu raspravljamo o dvojbenosti publiciranih nalaza ove vrste u Hrvatskoj i uvrštavamo ga na Popis danjih leptira Hrvatske kao 192. vrstu zabilježenu u hrvatskoj fauni
Bibliografija: 25 jed
Sažetak
Keywords: Sjeverni pjegavac -- Lasiommata petropolitana; Hrvatska