Analiza valnih deformacija na području luke Split - Lončar, Goran, inženjer građevinarstva; Andročec, Vladimir; Petrov, Vedran (2009)
Sažetak: Prikazuju se rezultati provedenih istraživanja valnih karakteristika sadašnjeg stanja gradske luke Split i njezinog razvoja pomoću matematičkog i fizikalnog modeliranja valnih deformacija u lučkom akvatoriju. U ovom je radu dan je presjek rezultata provedenih istraživanja valnih deformacija za varijantna rješenja dodatnih gradnji uz kvantifikaciju potencijalnog poboljšanja, zadržavanja ili pogoršanja postojećeg stanja. Uspoređeni su rezultati fizikalnog i numeričkog modeliranja
Bibliografija: 17 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Valna deformacija -- Luka; Split