Mogućnosti razvoja elektroenergetskog sektora Bosne i Hercegovine = The possibilities for the development of the electric power sector of Bosnia and Herzegovina - Zeljko, Mladen (2009)
Sažetak: U članku se iznosi pregled stanja i perspektive razvoja elektroenergetskog sektora Bosne i Hercegovine (BiH) do 2020. godine [1]. Uvažavajući postojeću organizacijsku strukturu elektroenergetskog sektora, dan je pregled projekcija potrošnje električne energije po elektroprivredama, entitetima i za BiH kao cjelinu. Zatim su opisani postojeći elektroenergetski (proizvodni) objekti te najizglednije elektrane-kandidati za izgradnju u sljedećem desetljeću. Također je napravljena prosudba mogućnosti izvoza električne energije u zemlje okruženja
Tekst usporedo na hrv. i engl. jeziku
Bibliografija: 3 jed
Keywords: Elektrane; Bosna i Hercegovina