Eksperimentalni ferorezonantni krug kao fizički model ferorezonantnog dijela elektroenergetske mreže = Experimental ferroresonant circuit as a physical model of a ferroresonant part of the electrical power network - Miličević, Kruno; Pelin, Denis (2009)
Sažetak: Članak prikazuje vrste ferorezonancije kao i dio elektroenergetske mreže u kojemu je ferorezonancija moguća. Eksperimentalno istraživanje ferorezonantnih dijelova elektroenergetske mreže nije praktički moguće. Stoga je u laboratoriju realiziran eksperimentalni ferorezonantni krug kao fizički model ferorezonantnog dijela elektroenergetske mreže na temelju vrijednosti parametara 230 kV-ne transformatorske stanice Dorsey (Manitoba, Kanada). Normirani parametri eksperimentalnog ferorezonantnog kruga i 230 kV-ne transformatorske stanice Dorsey uspoređeni su kao i dobiveni rezultati mjerenja
Tekst usporedo na hrv. i engl. jeziku
Bibliografija: 16 jed
Keywords: Elektroenergetska mreža -- Ferorezonancija